AKÝ JE PRIEBEH HODINY TANCUJ VYKRÚCAJ

Ahojte milé devy,

rozhodla som sa pre vás spraviť blog, kde sa dozviete viac o priebehu klasickej hodiny Tancuj Vykrúcaj. Niektoré z vás už vedia ako taká hodina prebieha a čo očakávať. Tie, ktoré ste ešte na mojej hodine alebo kurze neboli si môžete nájsť informácie o priebehu hodiny práve TU!

Veľmi dôležité je oblečenie nakoľko tento kurz je fyzicky náročný a dá sa prirovnať k aerobiku. Je potrebné, aby ste si priniesli pohodlné športové oblečenie. Odporúčam klasické tričko s krátkym rukávom, legíny alebo tepláky, na ktoré si máte možnosť dať tanečnú „cvičnú“ sukničku. Sukničky sú k dispozícii na každej hodine a vo všetkých veľkostiach. Šuhajom odporúčam taktiež tričko a tepláky. Čo sa týka topánok máte dve možnosti. Prvá je najjednoduchšia a to klasická športová obuv (tenisky), ale s bielou podrážkou. Druhá možnosť je tanečná obuv a to tzv. sneakery. Sú síce o niečo drahšie, ale čo je podstatné sú pohodlné a určené na tanec.
Veľmi nápomocný je uteráčik a fľaša vody.

Priebeh hodiny:

1.) Príchod na tanečnú sálu odporúčam aspoň 5-10 min pred začiatkom hodiny, nakoľko je nutné sa prezliecť. Následne vám rozdám sukničky. Začiatok hodiny je vždy 20 minutová rozcvička zameraná na chrbticu, pohyb horných a dolných končatín. Spevnenie lýtok a členkov. Taktiež beh na zahriatie tela.
2.) V rámci prvých 20 minút prechádzame základnými krokmi ako jednokročka, dvojkročka, zrazy alebo valaský krok, ktoré slúžia taktiež na rozcvičenie. Všetko v sprievode ľudových nahrávok.
3.) Po zahriatí si ukážeme niekoľko typov krútenia a točenie na mieste, ale aj po diagonále a po priestore.

Toto je základ, ktorý sa opakuje každú hodinu.

4.) Opakovanie krokov a variácií z minulej hodiny.
5.) Učenie sa nových tanečných krokov.
6.) Vkladanie nových krokov do krátkych variácií.
7.) Opakovanie
8.) Záverečné posilňovanie. Obsahuje sériu „brušákov, klikov“ a iných cvičení na posilnenie a spevnenie tela.
9.) Stretching na uvoľnenie, natiahnutie svalov pôsobí ako relax a skľudnenie tela.

A to je záver kedy sa rozlúčime, prezlečieme a šup domov.

Po každom náročnom kroku alebo cvičení je vždy pauza na napitie a utretie sa. Počas celej hodiny sa ma môžete pýtať na daný krok poprípade ak je niečo nejasné vždy si vieme veci zopakovať, alebo ukázať.

 

Dúfam, že vám tento príspevok pomohol a viete si aspoň približne predstaviť ako sa u nás vykrúcame.
Dávam do pozornosti aj videá či fotky pre lepšiu predstavu. Aktuálne dianie nájdete vždy na FB profile.

Pre akékoľvek otázky a nejasnosti píšte na kamila@tancujvykrucaj.sk

Teším sa, že sa spoznáme. 🙂

Kamila

FB YT IG
Nastavenie cookies