Naša lektorka Ivanka!

Ahojte na našich kurzoch v Košiciach môžete stretnúť aj našu lektorku Ivanku. Volá sa Ivana Láslofi a narodila sa v Michalovciach. K tancu a folklóru ju priviedla mamka, ktorá ju ako 8-ročnú vzala na konkurz do detského folklórneho súboru Zempliník, kde následne pôsobila ďalej vo folklórnom súbore Zemplín až do svojich 21 rokov. 

Počas tohto krásneho 13-ročného tanečného obdobia mala možnosť tancovať vo viacerých celovečerných programoch súboru (napr. pri jubilejnom 50. výročí vzniku súboru v programe ,,Bolo to a boli tu“) alebo na rôznych slovenských festivaloch ako Východná, Detva a mnohé ďalšie. Absolvovala taktiež rôzne súťaže, ako napr. Šaffova ostroha, kde sme sa so skupinou tanečníkov zo Zemplína umiestnili na pódiu pre víťazov alebo keď v roku 2009 obsadili tretie miesto v Turecku na medzinárodnom festivale spoza 16 účinkujúcich súborov z celého sveta. 

Rovnako vďaka folklóru mala možnosť zažiť atmosféru na mnohých medzinárodných festivaloch. V roku 2008 to začalo zájazdom v Portugalsku a Belgicku. V roku 2009 to boli medzinárodné festivaly vo Villa Real v Španielsku a v Maďarsku. Najsilnejším zážitkom bol pre ňu jej posledný zájazd do ďalekého Bangkoku, v Thajsku (International Folk Dance and Drum Performance Festival in Celebration of H.M. the King´s Birthday Anniversary), ktorým ukončila svoje pôsobenie v materskom súbore Zemplín. 

Kvôli vysokoškolskému štúdiu v inom meste následne pôsobila vo folklórnom súbore Šarišan, avšak kvôli náročnosti štúdia jazykov musela po roku toto pôsobenie prerušiť. 

Počas magisterského štúdia už iba rekreačne tancovala na tréningoch vo Vojenskom umeleckom súbore Ondráš v Brne. 

Avšak ako sa hovorí, raz folkloristka, celý život folkloristka, aj jej tanec v srdci nevyhasol a tiahne ju k nemu celý život. 

FB YT IG
Nastavenie cookies