Raffaele Zarrella

Volám sa Raffaele Zarrella, som profesionálny tanečník a milujem tanec a všetko s ním spojené.

Narodil som sa na Sicílii v meste Catania a už odmalička som stále tancoval a predvádzal som sa pred ľudmi. Ako dieťa som bol veľmi hyperaktívny a raz som dokonca rozbil okno a to bola posledná kvapka, kedy sa otec carabinier rozhodol, že musím niekde vypustiť energiu. Mamina našla na talianskych zlatých stránkach kontakt na tanečnú školu a bol som prihlásený. Tam som začal prvý krát s baletom. Keď som mal 12 rokov išiel som na stáž v Palerme, kde som dostal štipendium na mesačný letný kurz do Royal Ballet v Londýne. Další rok som dostal taktiež štipendium, ale do English National Ballet School.

 

V tom istom roku som robil konkurz na strednú školu Scuola di Ballo dell Teatro di San Carlo v Neapole, kde ma zobrali. Študoval som tam rok. Potom som sa rozhodol  skončiť  a pokračovať vo Viedni (Ballettakademie der Wiener Staatsoper), kde som bol prijatý so štipendiom. Šiel som ďaleko od domova, žil som tam 2 roky a stal som sa samostatným. Popri Viedni som bol na sútažiach ako YAGP. Prvá súťaž bola v Európe a dokonca v mojom rodnom meste v Catanii, kde som vyhral prvé  miesto a dostal sa do finále v New Yorku. Skončil som ako TOP 12. V New Yorku som vyhral niekoľko štipendií po USA a taktiež ma zavolali na sútaž Cape Town International Competition. V New Yorku si ma tiež všimol Luca Masala, ktorý bol nový riaditeľ Academy del danse Princesse Grace v  Monte Carle a zavolal ma k nemu do školy.

Preto som z Viedne odišiel a dokončil som posledný ročník v Monte Carle. Kde som sa naučil techniku Balanchina. Zúčastnil som sa Monaco Dance Forum, kde bolo niekoľko medzinárodných súborov.  Tanečník si tam vedel nájsť kontakty a prácu v súbore po škole. Ja som tam dostal ponuku do Pittsburg Ballet, Biarritz a Toulouse ako sólista.

Rozhodol som sa nakoniec íst do Ballet de capitol Toulouse pretože mi bola ponúknutá sólová zmluva. Následne sa mi nečakane stal vážny úraz kolena a po operácií som potreboval dlhý čas na rekonvalescenciu.
No aj tak som sa nevzdal a vďaka veľa profesorom v Catanii som sa dostal opäť do formy a bol som prijatý do Sorbische National Ensemble Bautzen.

Následne  sa rozhodol  prísť na Slovensko, kde som začal pracovať na letných operetách so See Fest Spiele Morbisch v Rakúsku. Na Slovensku  tancujem v niekoľkých muzikáloch Novej Scény ako Rasputin, Cyrano z predmestia a iné. V spolupráci s Jánom Ďurovčíkom som účinkoval v programoch ako Strom, The Duchoň’s, Rómeo a Júlia.

Momentálne som sólistom SDT – Slovenského divadla tanca pod vedením Jána Ďurovčíka. Aktuálne stvárňujem José-ho v predstavení Carmen a Zobar-a v predstavení Cigáni idú do neba. Taktiež účinkujem v muzikáloch Na skle maľované, Voda a krv nad vodou a Vyznanie.

FB YT IG
Nastavenie cookies